Financieel advies: hilarische dualiteit!

Bankier en financieel tussenpersoon, zolang u betaald wordt op hoeveel geld u vergaard hebt en niet afgerekend wordt op basis van de klanten die niet goed bediend werden, is uw ‘adviseringsaanpak’ hilarisch duaal. Consument opgelet: de informatieplicht van de bankier of financieel tussenpersoon is ALTIJD gekoppeld aan het commercieel aanbod en NIET aan het begrip van de klant. Is er daarenboven een grotere ontstentenis dan de vaststelling dat de overheid niet ingrijpt om rijke bedrijven te beletten om arme (en ‘gewone’) mensen slechte dingen aan te doen?!

Door de bankencrisis en de daarop volgende economische crisis is gebleken dat het toevertrouwde ‘heilige goed’ verraden is! Wat kunnen welwillenden doen die niet onderworpen zijn aan emotionele aanvechtingen van het ogenblik om terug te winnen wat er verloren gegaan is? Ook al is er nog te veel opwinding onder het merendeel van de arbeiders van de geest van vermogen! Ook al zijn er nog de psychologische weerstanden tegen het opnieuw aanvangen met het oprichten van rechtmatige standaarden door de meerderheid van specialisten die vervuld zijn van hogere inzichten en gevoelens.

Overal zijn de uitspraken van de officiële zijde erger dan de overtuiging van het individu: onthoud u, welgezinde, dit dan ook goed, en laat u niet irriteren of misleiden: senatori boni viri, senatus autem bestia ( de senatoren zijn goede mensen maar de senaat is een monster).

Nochtans ben ik door de economische ontwikkeling hoopvol dat deze voor voldoende dwingende druk zal zorgen om het gemiste vertrouwen in het inzicht en de noblesse van de overtuiging van de bankiers te overrulen.

Dixi et salvi animam meam (Ik heb gesproken en mijn ziel gered).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s